• Τι περιλαμβάνει το νέο πολυνομοσχέδιο για τα φαρμακεία
 • Τις προηγούμενες μέρες δημοσιεύτηκε το νέο πολυνομοσχέδιο της Βουλής με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης και το οποίο εισάγεται άμεσα στην ολομέλεια με σκοπό να ψηφιστεί κατεπειγόντος

  Σας παραθέτουμε επιγραμματικά τα άρθρα που αφορούν τα φαρμακεία

  -Ελάχιστη υποχρεωτική λειτουργία 40 ωρών την εβδομάδα εντός των ορίων 8πμ-8μμ, από Δευτέρα έως Παρασκευή, κάτι που ορίζεται από την Περιφέρεια.

  -Ορισμός αργιών: 1/1, 6/1, Καθαρά Δευτέρα, 25/3, M.Παρασκευή-Κυριακή-Δευτέρα Πάσχα, 1/5, Αγίου Πνεύματος, 15/8, 28/10, 25/12, 26/12 συν εορτές πολιούχων Αγίων.

  -Υποχρεωτική συμμετοχή σε εφημερίες και διανυκτερεύσεις. Αναμένεται Υπουργική Απόφαση που θα καθορίζει τακριτήρια απαλλαγής και επανεξετάζονται όλες οι προηγούμενες απαλλαγές. Τα διευρυμένα φαρμακεία δεν μπορούν να ζητήσουν απαλλαγή.

  -Προσωρινό κλείσιμο φαρμακείου μόνο για λόγους υγείας ή ανακαίνισης/μεταφοράς (καταργείται το ελεύθερο κλείσιμο της εργαλειοθήκης ΟΟΣΑ)

  -Δήλωση διευρυμένου ωραρίου ανά δίμηνο. Tυχόν διευρυμένο-επιπλέον ωράριο πρέπει υποχρεωτικά να δηλώνεται στην Περιφέρεια (καταργείται το "ελεύθερο ωράριο" άνευ δήλωσης). Οι παραβάτες τιμωρούνται με πρόστιμο έως 3.000 €.

  -Χρηματικές κυρώσεις για όποιον χρησιμοποιεί πράσινο σταυρό ή τη λέξη "φαρμακείο" χωρίς να έχει τη σχετική άδεια ίδρυσης και λειτουργίας

  -Κατάργηση της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων με σκοπό την ταχύτερη διαδικασία έκδοσης Δελτίου Τιμών

  Το πλήρες κείμενο θα το βρείτε εδώ άρθρα 257-259