• Ανακοίνωση ΠΦΣ για ΤΣΑΥ
 • Αθήνα, 24/7/2015

  Αριθμ. Πρωτ. 2606

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Όπως είναι γνωστό το  ΤΣΑΥ αρχικά προέβη στην εφαρμογή  του ν. 4331/2015 και δέχτηκε την πληρωμή του ποσού των 60 ευρώ από νέους ασφαλισμένους μέχρι τις 31/7/2015, οπότε και λήγει η προθεσμία καταβολής της εισφοράς του Α΄ εξαμήνου.

  Στη συνέχεια, μετά την ενημέρωσή του εκπροσώπου μας κου Σεραφείμ Ζήκα,  με σημερινή ανακοίνωσή του και προφανώς λόγω της διαφαινόμενης υστέρησης εσόδων και με το αιτιολογικό ότι εκκρεμεί η έκδοση της υπουργικής απόφασης, ουσιαστικά υπαναχωρεί και υποχρεώνει τους ασφαλισμένους όλων των τομέων να καταβάλλουν ολόκληρο το βεβαιωμένο ποσό που προέκυψε  από την ένταξή τους σε μεγαλύτερη ασφαλιστική κατηγορία, ήτοι το ποσό το 660 ευρώ, με την υπόσχεση ότι σε περίπτωση αναδρομικής υπαγωγής το ποσό θα επιστραφεί συμψηφιζόμενο.

  Από τα προαναφερόμενα καθίσταται σαφής η άδικη διάκριση μεταξύ των ασφαλισμένων αφού κάποιοι έχουν πληρώσει το ποσό των 60 ευρώ και κάποιοι άλλοι καλούνται να πληρώσουν 660 ευρώ για την ασφαλιστική τους κάλυψη.

  Οι ισχυρισμοί του ταμείου για συχνές αλλαγές νόμων, για έλλειψη προσωπικού και μηχανογραφικών εφαρμογών δεν μπορούν να αποτελέσουν σοβαρά επιχειρήματα τεκμηρίωσης αυτών των ανακόλουθων πρακτικών απέναντι στα σοβαρά οικονομικά προβλήματα  που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι μας φαρμακοποιοί  - ασφαλισμένοι του ΤΣΑΥ, αλλά ούτε και μας αφορούν.

  Αν το ταμείο επιμείνει σε αυτή την απαίτηση, η διαφαινόμενη υστέρηση εσόδων θα είναι πλέον βεβαιωμένη, με μαθηματική ακρίβεια.

  Ζητούμε την άμεση διευθέτηση του ζητήματος έτσι ώστε οι ασφαλισμένοι συνάδελφοι μας να έχουν την δυνατότητα να εντάσσονται  σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία, καταβάλλοντας το ποσό των 60 ευρώ. 

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ                       ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ