• Χρονικό των Απεργιακών Κινητοποιήσεων (26.03.14)
 • Συνέντευξη στο ΣΚΑΙ του Προέδρου του ΠΦΣ

  ΑΘΗΝΑ 13/3/2014

  Δριμεία επίθεση κατά του κ. Χατζηδάκη αλλά και του κ. Τόμσεν για το θέμα των φαρμακείων εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης  μιλώντας για τη νέα απεργιακή κινητοποίηση των φαρμακοποιών στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή».

  Ο κ. Θεοδοσιάδης ανέφερε πως μαζί με τα φάρμακα ο κ. Χατζηδάκης αγωνίζεται να αποδείξει ότι  είναι φρέσκο το γάλα των 15 ημερών και ότι οι ασφαλισμένοι διανύουν χιλιόμετρα για να βρουν φαρμακείο.

  Ακόμη απαντώντας σε ερώτηση των δημοσιογράφων για την ταλαιπωρία των ασθενών , απάντησε ότι η διακοπή των δύο ημερών έγινε γι  αυτόν  ακριβώς τον λόγο για να εκτονωθεί η κατάσταση και να καλυφθούν οι ανάγκες των ασθενών .

  «Σεβόμαστε την κοινωνία – είπε- και αγωνιζόμαστε για να συνεχίζει να αγοράζει την ασπιρίνη 1.80 και όχι  6 ευρώ  όπως στην Ιταλία ή 8 στην Σουηδία.

  Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε την συνέντευξη

   

  Άρθρο του Κυριάκου Θεοδοσιάδη στο «Βήμα της Κυριακής»

  16.03.14

  Βολές κατά της Τρόϊκας , του ΟΟΣΑ αλλά και των ανεπάγγελτων δήθεν τεχνοκρατών για το θέμα των ΜΥΣΥΦΑ και των φαρμακείων εξαπολύει μέσα απο το ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης Διαβάστε όλο το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

   

  Δημ. Καραγεωργίου: Ευρωκοινοβούλιο Εναντίον Τρόικας

  17.03.14

  Την Πέμπτη 13/3/2014 στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου έγινε μεγάλη συζήτηση σχετικά με την αναφορά της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου που ανέλαβε να ελέγξει το έργο της Τρόικας στην Ελλάδα, την Πορτογαλία , την Κύπρο και την Ιρλανδία.

  Ο υπεύθυνος για τα κοινωνικά θέματα της  επιτροπής κ. Alejandro  Cercas υπέβαλε ξεχωριστή αναφορά κόλαφο για τις επιπτώσεις των απαιτήσεων της Τρόικας στον κοινωνικό τομέα και ιδίως στον τομέα υγείας.

  Στην συζήτηση αναδείχτηκε και ο τέταρτος κατηγορούμενος παράγων , το Eurogroup. Oι συγκεκριμένοι υπεύθυνοι επίτροποι με πρώτο τον κ. Rehn  όπως και τα συμβούλια υπουργών οικονομικών και τραπεζιτών κατηγορήθηκαν για αντιδημοκρατικότητα και παντελή αδιαφορία προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τους όρους ευρωπαϊκής συμφωνίας.

  H αντίδραση του κ. Rehn  ότι έτσι σώθηκαν οι χώρες αυτές έφερε in extremis κάποιες συζητήσεις  που ακολούθησαν .

  Αποφασίσθηκε με δυο ψηφίσματα : α) Να συνεχίσει σε βάθος η επιτροπή το έργο της β) η κριτική σε βάρος του ΔΝΤ να οδηγήσει στην άμεση απομάκρυνση του και την αντικατάσταση του από αντίστοιχο ευρωπαϊκό όργανο, γ) να δοθεί περισσότερη έμφαση σε σημεία όπως στην απασχόληση και κυρίως των νέων , στις αδυναμίες του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος, στην προσβασιμότητα στις υπηρεσίες υγείας , στην τεράστια οικονομική και κοινωνική διαστρωμάτωση που δημιουργεί αποκλεισμούς, δ0 ο έλεγχος της τρόικας να συνεχίσει να επικεντρώνεται σε σημεία λατρείας των αριθμών θεωρητικών μοντέλων που αδιαφορούν για τις κοινωνικές συνέπειες έτσι ώστε στο όνομα της ανάπτυξης συμβαίνει να υπάρχει ύφεση , αρνητικός πληθωρισμός , μεγάλη ανεργία και μεγέθυνση κοινωνικών ανισοτήτων.

  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

  ΥΓ Η πρώτη άμεση απάντηση στα ψηφίσματα του Ευρωκοινοβουλίου ήλθε στις 14/3 από το Βερολίνο δια στόματος του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών υπερθεμάτισε την απομάκρυνση του ΔΝΤ από την Τρόικα και την αντικατάσταση του από ευρωπαϊκό φορέα β) έδωσε έμφαση στις κοινωνικές επιπτώσεις και ιδίως στην απασχόληση των νέων .

  Την ίδια μέρα υπήρξε ανακοίνωση τιου διοικητή του ΟΑΕΔ στην Αθήνα για νέες θέσεις εργασίας από επιδοτούμενα προγράμματα .

  Δ.Κ.

   

  Δεν αλλάζει τίποτα στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων

  18.03.14

  Καμιά αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς δεν πρόκειται να συμβεί. Δείτε το απόσπασμα απο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA , πατώντας ΕΔΩ

   

  Δηλώσεις Γεωργιάδη στη βουλή: «δεν αλλάζει τίποτα στο ιδιοκτησιακό»

  20.03.14

  Ξεκάθαρος και κατηγορηματικός ήταν ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης απαντώντας σε ερώτηση του Βουλευτή των ΑΝΕΛ κ. Βασίλη Καπερνάρου σε ότι αφορά το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα για τα φαρμακεία.

  Ο υπουργός Υγείας διέψευσε κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα και τις αναφορές  των ΜΜΕ που αφορούν τις επερχόμενες αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων , δηλώνοντας πως δεν θα επιτραπεί η συμμετοχή μη φαρμακοποιών στα φαρμακεία . Και συμπλήρωσε πως μόνο φαρμακοποιοί θα είναι ιδιοκτήτες,  ασχέτως της μεταξύ τους μετοχικής σχέσης.

  Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην αναλογία κατοίκων ανά φαρμακείο που είναι η μεγαλύτερη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τόνισε πως δεν θα έπαιρνε ποτέ αποφάσεις ελαφρά τη καρδία που θα είχαν ως αποτέλεσμα να κλείσουν πολλές μικρές επιχειρήσεις.

  Όσον αφορά τα ΜΥΣΥΦΑ είπε ότι δίνεται η ευκαιρία στα φαρμακεία να αποδείξουν μέσα στους τρεις μήνες ότι μπορούν να εφαρμόσουν τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς .

  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ


  Για να δείτε το video, πατήστε εδώ.