• Αναστολή της επι πιστώσει χορήγησης φαρμάκων με τον ΕΟΠΥΥ απο 1.9.2012
 • 31.08.2012

  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Σας επισυνάπτουμε τα παρακάτω αρχεία: 1.το Δελτίο Τύπου που στάλθηκε στα Μ.Μ.Ε. και 2. την αφίσα την οποία παρακαλούμε να τοποθετήσετε στη προθήκη του φαρμακείου σας.

  Η κυβέρνηση επανειλημμένα αναίρεσε τις δεσμεύσεις της για τις πληρωμές του Μαίου, ειδικά για τους συναδέλφους που πληρώνονται μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ,οι οποίοι ακόμα και σήμερα δεν έχουν πληρωθεί.

  Για μας η δέσμευση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ.Βουδούρη για αποπληρωμή του μηνός Ιουνίου εντός του α΄δεκαημέρου του Σεπτεμβρίου, είναι ανέφικτη, αφού γνωρίζουμε ότι στο τέλος του α΄δεκαημέρου, ακόμα και με τις καλύτερες συνθήκες, πιθανόν να πληρωθούμε το μισό ποσό που αντιστοιχεί στο μήνα Ιούνιο. Ταυτόχρονα με τις ενέργειές της η κυβέρνηση δυναμιτίζει με τον χειρότερο τρόπο την προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της οικονομικής κατάρρευσης του ΕΟΠΥΥ για την οποία οι φαρμακοποιοί δεν έχουν καμιά ευθύνη.

  Συνάδελφοι, το Δ.Σ. του Συλλόγου αποφάσισε κατά την διάρκεια της κινητοποίησης, μία φορά την εβδομάδα, να καλεί έκτακτη Γεν.Συνέλευση για να συζητάμε και να επιλύουμε τυχόν προβλήματα που θα έχουν προκύψει κατά την διάρκεια της αναστολής.

  Οι σπασμωδικές και εκβιαστικές κινήσεις του αναπληρωτή υπουργού κ.Σαλμά για την μη πληρωμή των φαρμακευτικών συλλόγων που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, για κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, για εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων  του ΕΟΠΥΥ μέσω των φαρμακείων του , δεν μας πτοούν, δεν μας φοβίζουν, αντίθετα με αίσθημα ευθύνης και αυταπάρνησης απέναντι στους ασφαλισμένους, στις οικογένειές μας ,στους υπαλλήλους μας, απαντούμε με ενότητα ,δυναμική και αγωνιστικότητα για να γίνουν αποδεκτά τα δίκαια αιτήματά μας.

  Για το Δ Σ  του Συλλόγου

  Ο πρόεδρος            Ο γραμματέας

  ΑΠ.ΒΑΛΤΑΣ           ΒΑΣ.ΛΑΜΠΟΥΣΗΣ