• ΟΠΑΔ (Δημόσιο) - ΥΠΑΔ ΛΕΣΒΟΥ
 • ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 8 - ΑΘΗΝΑ

   

  ΕΜΒΟΛΙΑ: Ο ΟΠΑΔ χορηγεί κανονικά με 0% συμμετοχή όλα τα εμβόλια που ανήκουν στο Εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού, και όσα εμβόλια δεν περιλαμβάνονται στο Εθνικό Πρόγραμμα, με συμμετοχή 25%.

   

  ΕΜΒΟΛΙΑ ΑΠΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ: Τα εμβόλια απευαισθητοποίησης συνταγογραφούνται από ιατρό αλλεργιολόγο τμήματος κρατικού νοσοκομείου ή ιδιώτη και με ποσοστό 25% (εκτός εάν η πάθηση δικαιολογεί άλλο ποσοστό).

   

  ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ:

   

  Τα αναλώσιμα σακχάρου χορηγούνται με τον εξής τρόπο στον ΟΠΑΔ:

   

  Α) Όλα τα αναλώσιμα χορηγούνται μόνο σε ινσουλινοεξαρτώμενους.

   

  Β) Γράφονται και θεωρούνται μόνο στο παλιό συνταγολόγιο και όχι στο καινούργιο στο οποίο αναγράφονται μόνο φάρμακα.

   

  Γ) Η συνταγογράφηση και θεώρηση γίνεται ανά μήνα και κάθε συνταγή πρέπει να περιέχει τα αναλώσιμα του μηνα. Οι χορηγούμενες ποσότητες μηνιαίως είναι :

   

  * δύο κουτιά ταινίες

   

  * μία συσκευασία σύριγγες

   

  * ένα κουτί σκαρφιστήρες (βελονάκια)

   

  Σημειωτέον ότι ο γιατρός οφείλει να αναγράφει και την περιεκτικότητα σε τεμάχια κάθε συσκευσίας.

   

  Δ) Ο φαρμακοποιός χορηγεί αναλυτική απόδειξη όπου αναγράφονται η τιμή κάθε συσκευασίας και η χωρητικότητα κάθε συσκευασίας επίσης. Ο ασφαλισμένος εισπράττει τα χρήματα του από το Δημόσιο.

   

  ΣΑΚΟΙ ΚΟΛΟΣΤΟΜΙΑΣ: Σάκοι, βάσεις, καθαριστικά και υλικά (κρέμες και πούδρα) χορηγούνται από τα φαρμακεία, γραμμένα στο βιβλιάριο εξε-

   

  τάσεων (όχι στο συνταγολόγιο) και θεωρημένα. Υποβάλλονται σε ξεχωριστή συγκεντρωτική κατάσταση και με ξεχωριστό τιμολόγιο.

   

  Σημείωση: Στο συνταγολόγιο συνταγογραφούνται μόνο φάρμακα.

   

  Προσοχή: Επιθέματα κατακλίσεων χορηγούνται με ειδική απόφαση και ειδική διαδικασία. Για επιθέματα κατακλίσεων θα απευθύνεστε στο τηλ.: 210 8202836/7.

   

  ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΑ: Ομοιοπαθητικά και φυτοθεραπείες δεν καλύπτονται και δεν εξοφλούνται.

   

  VENTAVIS: Ο ΟΠΑΔ χορηγεί το φαρμακευτικό ιδιοσκεύασμα VENTAVIS σε ασθενείς πάσχοντες από πρωτοπαθή πνευμονική υπέρταση (νόσημα χρόνιο και θανατηφόρο), μόνο μετά από γνωμάτευση νοσοκομείου και μάλιστα ιατρείου πνευμονικής υπέρτασης. Η δε δαπάνη θα καλύπτεται εξ ολοκλήρου από το Δημόσιο.

   

  ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΑΡΑΦΑΡΜΑΚΩΝ:

   

  Η χορήγηση των παραφαρμάκων (πατερίτσες κ.λ.π.) στο δημόσιο γίνονται με τον εξής τρόπο:

   

  1.- Γράφονται κατ' αρχήν στο βιβλιάριο του ασθενούς

   

  2.- Απαιτείται θεώρηση

   

  3.- Μετά ο ασφαλισμένος πάει στον ΟΠΑΔ (Δημόσιο) με την α)απόδειξη αγοράς, β)το βιβλιάριο του και με γ)μια υπεύθυνη δήλωση του (να γνωρίζει επίσης το ΑΦΜ του άμεσα ασφαλισμένου εάν είναι μέλος).

   

  Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 88 40 730.

   

  ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ:

   

  Α) Η νόσος ALZHEIMER χορηγείται με 0% συμμετοχή.

   

  Β) Το ιδιοσκεύασμα SUNAGIS χορηγείται με 25%.

   

  Γ) Το ιδιοσκεύασμα Xenical χορηγείται ένα κουτί το μήνα μόνο για παχυσαρκία και με ποσοστό 25% από γιατρό ανάλογης ειδικότητας (επειδή ανήκει στα lifestyle φάρμακα, η συνταγή πρέπει να συνοδεύεται από γνωμάτευση ιατρού).

   

  ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΓΩΝ: Εάν η συνταγή δεν χρειάζεται θεώρηση, ο θεράπων ιατρός μπορεί να διορθώσει την συνταγή, θέτοντας στο σημείο της διόρθωσης υπογραφή και σφραγίδα.